З чого насправді складається жир і як саме виходить з організму під час схуднення

Куди дівається жир, коли людина худне?

Куди дівається жир, коли людина починає худнути? Деякі вважають, що він виходить з людини з потом. Інші впевнені, що жир під час тренувань стає м'язами. Треті вірять у те, що антицелюлітний масаж здатний "розбити" клітини жиру. Ну і четверті кажуть, що під час тренування жир перетворюється на енергію. Але як все відбувається насправді?

Вісімдесят відсотків жиру стає вуглекислим газом і виходить через легені. А ось двадцять — ми втрачаємо через рідину. Наприклад, з десяти кілограмів жиру людина втратить вісім з половиною через легені, а півтора — перетвориться на воду, інформує Ukr.Media.

Жир — це атоми вуглецю, водню і кисню. Коли людина починає якусь фізичну активність, то відбувається процес розщеплення. Після жир стає водою і вуглекислим газом. Побічним продуктом є енергія. В той момент тренування, коли дихання частішає, людина втрачає жир.

Цікаво, все що людина вживає в їжу, потім проходить через її легені. Практично всі жири, а також вуглеводи зрештою розпадаються на двоокис вуглецю і воду. У білків майже те ж саме. Єдина відмінність в тому, що деяка їхня частина стає сечовиною.

Тоді виходить, що можна схуднути, якщо просто глибоко дихати? Ні, на жаль, не можна. Однак якщо почати більше рухатися, то можна збільшити кількість видихуваного жиру. Вчені стверджують, що коли людина встає з дивана і починає одягатися, то швидкість її метаболізму починає збільшувати вдвічі.

Источник