Від початку збройної агресії рф загинуло 167 дітей, — Офіс Генпрокурора України | Події

06.04.2022 09:30

Станом на ранок 6 квітня 2022 року більше 446 дітей постраждали в Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації. При цьому 167 дітей загинуло та більше 279 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. Зокрема у місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей.

За отриманими даними найбільше постраждало дітей у Київській — 78, Донецькій — 81, Харківській — 64, Чернігівській — 49, Миколаївській — 39, Луганській — 31, Запорізькій — 22, Херсонській — 29, столиці — 16, Сумській — 16, Житомирській — 15 областях.

Стало відомо, що 25 березня в Харківській області внаслідок обстрілів житлових будинків в селах Мала Рогань та Вільхівка військовими РФ загинула 13-річна дівчинка.

4 квітня внаслідок обстрілів збройними силами РФ Авдіївки Донецькій області поранено двох малолітніх дітей.

Триває примусове вивезення дітей з України до Російської Федерації. Із лікувального закладу КНП «Обласний дитячий кістково-туберкульозний ценр м. Маріуполь» військовослужбовцями РФ примусово вивезено 12 дітей, які перебували там на лікуванні. 

Матір-виховательку Дитячого будинку сімейного типу разом з її 8 дітьми-вихованцями, 3 власними дітьми та 3 прийомними примусово вивезено з м. Маріуполя Донецької області до міста Саранськ Російської Федерації.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 927 закладів освіти. 83 з них зруйновано повністю.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Источник