Почалася евакуація із харківського екопарку. Хижаків не присиплятимуть

Фото: Фельдман экопарк Хижаків збиралися приспати через постійні обстріли та неможливість евакуації.

В Екопарк їдуть автомобілі для евакуації тварин із Києва, Одеси та із заходу України.

Увечері 5 квітня з Фельдман Екопарку почали евакуювати хижаків. Вдалося вивезти у безпечне місце двох левенят, пантеру, ягуара, кілька птахів та карликового оленя. Евакуація триває і 6 квітня. Про це повідомив власник Екопарку Олександр Фельдман.

«Нам вдалося врятувати маленьких левенят, пантеру, ягуара, деяких птахів, врятувати карликового оленя, на жаль одного, вся його родина загинула. Червонокнижна тварина», — сказав Фельдман.

Евакуацію продовжили 6 квітня з 8 ранку. Вже вдалося вивезти сірого журавля. За словами Олександра Фельдмана, досі в екопарку лишається 70% тварин.

«До нас їдуть з Києва, з Одеси, із заходу України машини, везуть клітки, спеціальні засоби (снодійні). Боротимемося. У парку знаходяться великі тварини — верблюди, корови Тибету і так далі. Але основний зараз упор буде на хижаків», — пояснив власник екопарку.

Як писав KHARKIV Today, 5 квітня вранці Олександр Фельдман заявив, що якщо не вдасться обладнати для хижаків тимчасове житло у старому великому кінному комплексі в селищі Чутове Полтавської області, їх доведеться приспати. Рішення мали прийняти до вечора.

Всеукраїнський гуманістичний рух UAnimals, який бореться за права тварин, закликав Фельдмана не приймати поспішних рішень і не присипляти тварин. Активісти запропонували допомогти з евакуацією великих тварин до приватного зоопарку в Київській області. Також пропозиції надійшли із Дніпропетровської та Одеської областей.

Джерело