CNN: росія грозила «наслідками» перед голосуванням за її усунення з Ради ООН з прав людини

Перед голосуванням в ООН щодо тимчасового позбавлення росії повноважень члена Ради з питань прав людини (РПЛ), російська делегація розіслала ноту членам Організації з погрозами щодо «наслідків», якщо вони ухвалять таке рішення.

Про це повідомляє в четвер американський телеканал CNN із посиланням на «численні джерела» в ООН, передає Укрінформ.

У російській ноті, яка потрапила в розпорядження журналістів, містилося таке формулювання: «Варто зазначити, що не тільки підтримка такої ініціативи, а й рівновіддалена позиція під час голосування (утримання чи відсутність) розглядатиметься як недружній жест».

Нота була розіслана країнам-членам ООН напередодні, і в ній також ішлося про «наслідки» для країн, які не проголосують проти позбавлення росії повноважень у складі РПЛ.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер Генасамблея ООН провела надзвичайне спеціальне засідання, під час якого ухвалила резолюцію за позбавлення повноважень росії Раді ООН з прав людини. За цей крок проголосували 93 країни, проти – 24, утрималися – 58. Пізніше в четвер представник рф при ООН заявив, що його країна виходить з Ради, визнавши таким чином свою капітуляцію.

Источник