У Росії порівняли санкції з актом агресії

У Росії порівняли санкції з актом агресії

Фото: ntv.ru Дмитро Медведєв назвав санкції формою гібридної війни

У Росії виникає право на індивідуальну та колективну оборону в рамках національного законодавства та міжнародного права, попередив Дмитро Медведєв.

 

Санкції Заходу проти Росії можуть бути кваліфіковані як акт агресії відносно країни. Тому в РФ виникає право на індивідуальну та колективну оборону. Про це написав у Telegram заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв у п’ятницю, 8 квітня.

«Незаконні санкції за певних обставин можуть бути кваліфіковані як акт міжнародної агресії з боку окремих держав або їх спілок. Насамперед, коли їх застосування спрямоване на підрив економічної незалежності, а отже – і державного суверенітету, і загрожує самому існуванню держави. По суті, як і кажуть наші опоненти, це оголошення економічної війни», – заявив Медведєв.

Він зробив висновок, що з урахуванням усієї сукупності правових та політичних обставин «санкції в нинішній ситуації можуть бути кваліфіковані як акт агресії відносно Російської Федерації, як одна з форм гібридної війни».

За його словами, тепер у Росії «виникає право на індивідуальну та колективну оборону в рамках національного законодавства та міжнародного права».

«Ні в кого не повинно бути сумнівів, що Росія цим правом скористається в тих формах і межах, які вважає за доречне», — запевнив Медведєв.

Раніше цього тижня Дмитро Медведєв заявив, що мета Росії – побудувати відкриту Євразію від Лісабона до Владивостока, а «українство» – фейк, якого не існує.

Також Медведєв назвав чотири умови застосування ядерної зброї Росією.

Джерело