Фахівці перерахували продукти, які допомагають подолати потяг до солодкого

Як перестати їсти солодке.

Встояти перед солодощами — завдання не з легких, особливо в ті моменти, коли доводиться обмежувати калорійність раціону, щоб скинути зайву вагу і поліпшити стан здоров'я, інформує Ukr.Media.

Щоб побороти тягу до солодкого, не обов'язково вішати замки на кухонні шафи або заклеювати собі рот. Досить додати до свого раціону ці кілька продуктів.

Ягоди

Ягоди, такі як малина, чорниця, ожина, смородина, вишня і так далі, відмінно знижують тягу до цукерок, шоколадок і пряників. Незважаючи на те, що вони теж мають солодкий смак і містять цукри, вони мають низький глікемічний індекс, добре насичують і не викликають різких стрибків глюкози в крові. Крім того, на відміну від більшості солодощів, ягоди містять багато вітамінів і мінералів.

Авокадо

Завдяки мононенасиченим жирам і клітковині авокадо, як і ягоди, дуже добре бореться з бажанням наїстися солодощів та іншої шкідливої їжі, наприклад, фастфуду. Це підтверджує дослідження вчених з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США). Учасники експерименту, в раціоні яких постійно було авокадо, значно скоротили споживання червоного і обробленого м'яса, солі, і солодощів, а також знизили загальну калорійність раціону.

Фісташки

Поєднання рослинного білка, клітковини і корисних жирів робить фісташки ідеальним борцем проти тяги до солодкого. Так само вважають і медики з США, які довели, що фісташки пов'язані зі зменшенням споживання солодощів серед дорослих людей з ожирінням і надмірною вагою.

Вівсянка

Якісні вівсяні пластівці, які потрібно довго варити, а не запарювати окропом, здатні приборкати навіть найсильніше бажання з'їсти щось цукрове і швидковуглеводне. А якщо ви додасте в вівсянку трохи ягід і горіхів, то точно забудете про солодощі до кінця дня.

Квасоля і сочевиця

Квасоля, сочевиця та інші бобові теж можуть допомогти вам перемогти в боротьбі з тягою до солодощів. Вони дозволяють довго відчувати ситість і підтримують стабільний рівень цукру в крові. З бобових можна приготувати дуже багато смачних страв: від супів до вегетаріанських котлет, які використовуються для бургерів.

Источник