46 день війни. Ліквідація колони біля Ізюму та нещадні обстріли Харкова

Освобожденная от оккупантов Ольховка. Фото: KHARKIV Today. Окупанти стріляють по житлових районах Харкова з артилерії та мінометів.

Окупанти хаотично обстрілюють різні райони міста: Салтівку, П’ятихатки, Олексіївку, ХТЗ та центр. В області обстріли не припиняються у Дергачах, постраждали також Чугуєв.

Минулої доби російські окупанти 66 разів обстріляли Харківську область з артилерії та мінометів. Внаслідок обстрілів постраждали дев’ять мешканців, у Дергачівській громаді двоє людей загинули, є постраждалі.

Збройні Сили України завершили зачистку звільненого села Вільхівка Харківського району, під час якого було виявлено могилу з трупами російських солдатів. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«На околицях міста Харкова, село Вільхівка, повністю зачищено від окупантів. При зачистці бійці 92-ї окремої механізованої бригади виявили яму, інакше це не назвеш, з трупами російських солдатів. Це приклад того, як ці нелюди навіть зі своїми солдатами надходять «, — Сказав Синегубов.

Сьогодні вночі українська армія знищила велику колону російської техніки та солдатів, які прямували у бік Ізюма. За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, окупанти продовжують спроби прорвати оборону підрозділів української армії в районі Ізюму та переміщують туди додаткові підрозділи, також триває часткове блокування Харкова. Під час обстрілів Харкова використовує реактивні та ствольні артилерійські системи та міномети.

Величезну колону російської техніки було зафіксовано за допомогою системи даних Maxar в районі Великого Бурлука. Судячи з знімків, колона довжиною понад 12 кілометрів рухається у бік Куп’янська, а далі – на Донбас.

На окупованих територіях Харківської області окупанти розгорнули військові шпиталі та ремонтні майстерні військової техніки через численні санітарні втрати та техніку. Бригади звозять із території Російської федерації.

В Ізюмському районі триває евакуація мешканців. Як повідомив Олег Синегубов, на сьогоднішній день із міста Лозова евакуйовано близько 20 000 людей. До громад області намагаються доставляти гуманітарну допомогу.

«Продовжуємо надсилати гуманітарну допомогу до територіальних громад. Будемо цей напрямок посилювати, оскільки до нас приходить щодня ще більше і більше продуктів харчування, іншого найнеобхіднішого. Працюємо далі з мерами, керівниками громад, старостами, з волонтерами. Хочу ще раз звернути увагу: ті, хто хоче допомагати, будь ласка, звертайтесь до органів місцевого самоврядування або до голів районних державних адміністрацій. Оскільки комунікація йтиме саме таким чином», — пояснив Синегубов.

В окупації РФ залишаються Вовчанськ, Ізюм, Куп’янськ, Чкаловське, Липці, Циркуни, Старий Салтов, Великий Бурлук, Шевченкове.

Як писав KHARKIV Today, 10 квітня у Харкові працюють 24 пункти видачі гуманітарної допомоги у відділеннях «Нової пошти» та «Укрпошти». Знайти адреси можна тут.

Джерело