У Бухаресті авто таранило посольство рф, водій загинув внаслідок самопідпалу

Легковий автомобіль врізався у ворота посольства рф у румунській столиці Бухаресті рано-вранці в середу, 6 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania-Insider.

«Близько 6:00 автомобіль в'їхав у зону безпеки, облаштовану навколо посольства рф. Він врізався у ворота, й водій продовжував тиснути на газ. Жандарми, які охороняли дипломатичне представництво, оперативно втрутилися і спробували витягти водія з автомобіля, після чого він підпалив себе», — заявили у поліції Бухареста.

Пізніше правоохоронці додали, що чоловік помер.

На самій вулиці, де стався інцидент, рух транспорту було обмежено, оскільки поліція з’ясовує причини інциденту. Наразі невідомо, чи стала аварія випадковістю чи навмисною дією.

A car crashed into the #Russian Embassy building in #Bucharest, #Romania; after the collision the car caught fire. According to local media, the driver died. pic.twitter.com/Ttwud49eqU

— NEXTA (@nexta_tv) April 6, 2022

Romania Journal зазначає, що Міністерство закордонних справ Румунії відкинуло реакцію посольства росії в Бухаресті, яке назвало інцидент «практично терактом», і наголосило, що це поспішно й абсолютно недоречно говорити про таку кваліфікацію.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня в Дубліні (Ірландія) у ворота посольства hосії врізалася вантажівка. Водій, за його словами, прагнув пробити «коридор для російського посла, аби він залишив країну».

З 24 лютого в Україні триває новий етап російсько-української війни. Ворог обстрілює та знищує об'єкти інфраструктури, здійснює масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет, катує і винищує українців.

Фото з сайту romaniajournal

Источник