47-й день війни. Більше 60 обстрілів і активні бойові дії в Ізюмі

Фото: KHARKIV Today. Противник веде обстріл із "Градів", "Смерчів", артилерії та танків.

Жителів Харківської області просять бути обережними, бо ворог використовує міни відкладеної дії.

У ніч з 10 на 11 квітня у Харківській області було близько 66 обстрілів із реактивних систем залпового вогню — «Град» та «Смерч», артилерії та танків, повідомив 11 квітня в ефірі національних телеканалів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Бої у нас велися на Дергачівському напрямку, Золочівський район, можна так назвати. Постраждали знову житлові райони і квартали П’ятихаток, Салтівки, Олексіївки, ХТЗ, Холодної Гори. За вчора ми зафіксували 11 загиблих серед мирного цивільного населення, серед них семирічна дитина. Більше 14 людей отримали травми і вони доставлені до лікарень. Медики надають необхідну медичну допомогу і борються за життя поранених», — розповів керівник ХОВА.

Ракети окупантів знову летіли до житлових кварталів.

«Вночі у нас обстрілювали зі «Смерчів». Це буквально один-два залпи і ракети летять справді у житлові квартали, де немає жодної військової чи іншої спеціальної інфраструктури», — пояснив голова Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше повідомляли: Окупанти спробують відновити наступ на Слобожанському напрямку

Найкритичнішою точкою в області залишається Ізюмський напрямок.

«Там ведуться активні бойові дії, ворог там зазнає значних втрат серед авіації, танків, живої сили противника. Над Харковом авіації ми не спостерігаємо. Тільки подекуди безпілотні летальні апарати як розвідники, один був цієї ночі збитий», — повідомив Синєгубов.

Він уточнив, за Ізюмським напрямком — з Лозової та Барвінкового, проводять евакуацію, дозволу на гуманітарні коридори противник не дає.

«З Лозової поїхало вже близько 30 тисяч людей, залишається ще стільки ж. Якщо ми говоримо про гуманітарні коридори, то їх нам ворог не дозволяє проводити і не погоджує. Ми самостійно довозимо до найближчих населених пунктів, після того волонтери чи органи місцевого самоврядування розвозять», — розповів голова Харківської обласної військової адміністрації.

Раніше повідомляли: Звільнене село Вільхівка практично знищене

Також голова Харківської обласної військової адміністрації вважає важкою ситуацію на окупованих Вовчанському, Куп’янському, Липецькому та Циркунівському напрямках.

Синєгубов повідомив, що зафіксували активне використання окупантами мін відкладеної дії.

«Вони не спрацьовують відразу, тільки коли їх зачепить людина або спрацює інший фактор руху. Тому ще небезпечніші. Просимо громадян бути дуже обережними, не підходити до об’єктів, триматися подалі і за можливості сховатися в укриття. Не намагайтеся самостійно ліквідувати вибухові предмети, відразу телефонуйте 101», — застеріг він.

Станом на вечір 10 квітня внаслідок російської війни у Харківській області загинуло 463 людини, а також 21 дитина.

Окупованими залишаються частина Дергачівської громади, Вовчанськ, Куп’янськ, Шевченкове, Ізюм, Липці, Циркуни, Чкалівське, Великий Бурлук.

Джерело