Невідомі у камуфляжі увірвалися до 5-зіркового готелю Premier Palace у Києві вимагають поселити біженців — Події

Невідомі у камуфляжі увірвалися до 5-зіркового готелю Premier Palace у Києві вимагають поселити біженців - Події

Фото: suspilne.ua

Сотня чоловіка у військовому камуфляжі зайняли лобі та ресепшн 5-зіркового готелю Premier Palace у Києві та вимагають, щоб готель надав свої номери для проживання вимушених переселенців, чиє житло знищили російські окупанти. І навіть після того, як адміністрація висловила згоду, не мають наміру покидати приміщення. Про це 13 квітня повідомляє » Суспільне «.

— Коли вони запитали, скільки ми можемо розмістити в готелі людей, які залишилися без будинків. Ми їм відповіли, це також їх не влаштувало. Вони не пішли, почали знову ж таки апелювати з приводу націоналізації бізнесу. Тому, як я розумію, це провокація, зайти запитати: чи ви можете надати, ви отримали відповідь: так, безкоштовно. І це все одно їх не влаштувало, – розповіла юрист готелю Ганна Соловйова.

Представниця Шевченківського районного відділення поліції Києва сказала журналістам, що на місці працює слідчо-оперативна група та опитує всіх причетних. Обстановка у готелі спокійна, конфліктів не виникало.

Люди в камуфляжі підтвердили, що вимагають від готелю надати свій житловий фонд для тимчасового розміщення жителів Києва та Київської області, чиє житло було знищено внаслідок обстрілу або бойових дій російських окупантів. Їхній представник, який назвався Василем М’яким, сказав журналістам, що в готель прийшли «громадяни», які хочуть допомогти націоналізувати бізнес, що належить «друзям Путіна».

— У хлопців, які зібралися, є інформація зі ЗМІ про фактичні бенефіціари цього готельного бізнесу. Це громадяни РФ, близькі до Путіна люди. Путін нагороджує їх медалями, орденами, там є злодії у законі… Президентом підписано указ про принципи примусового вилучення майна, яке належить РФ та його резидентам. Ми хочемо допомогти державі з виявленням такого майна та націоналізацією, — зазначив він.

М’який повідомив, що серед присутніх є представники різних організацій. Він пояснив, що вони нібито приєдналися до територіальної оборони, потім вирішили перейти до ЗСУ, але поки що не пройшли всі бюрократичні процеси оформлення. Деякі з «візитерів» мають зелені пов’язки на руках, які використовуються військовослужбовцями Збройних сил України.

– З перших днів ми у ТРО, учасник АТО серед нас є. Наразі ми цивільні особи, бо перебуваємо на стадії оформлення із ЗСУ. Переходимо з ТРО до окремого штурмового полку сухопутних військ, — пояснив представник «гостей» готелю.

Згідно з сервісом Опендатабот, що містить реєстраційні дані, власник готелю ТОВ «Прем’єр інтернешнл» має власників-громадян Росії.

Джерело