Позитив проти війни: у Рівному «Червоні носи» відзначили ювілей (ВІДЕО)

10-річний ювілей відзначили лікарняні клоуни Рівного «Червоні носи». Їхня основна мета — покращувати моральний та психоемоційний стан дітей та дорослих в лікарняних стінах. Як вони це роблять, та як відзначили круглу дату далі розповість Павло Невесенко.

Свій ювілей Червоні носи вирішили відсвяткувати традиційно з дітками онкологічного центру Дитячої обласної лікарні. Розпочинають з найбільш поважного гостя 4-річного Михайла Андрійовича. Він тут головний, все і всіх знає. Тому й ставляться до нього з повагою.

Історія лікарняних клоунів у Рівному розпочалася 10 років тому. Тоді вперше з’явилися два клоуни Тяп і Тьома. В житті це Тарас Обоїста та Артем Алексєєв. Нині обоє в ЗСУ. Перший боронить нашу країну на Чернігівщині та у свій спосіб відзначив ювілей. Артем нині знаходиться у військовому госпіталі.

Тим часом Михайло Андрійович веде лікарняних клоунів до іншої палати. Там зараз мешкає дівчинка Марина. Розваги продовжуються.

В житті Червоні носи займаються різноманітною діяльністю: від депутатства до волонтерства. Розповідають основний заряд позитиву не лише дарують, а й отримують у лікарнях, інтернатах, пізніше та військових госпіталях.

А ось тут лікується дівчинка Настя. Вона також отримала свій заряд позитиву від лікарняних клоунів.

Продовжують лікарняні клоуни працювати і в умовах війни. Розповідають не дивлячись ні на що потрібно дарувати радість діткам в такі нелегкі часи. Нині розпочали працювати з вимушено переміщеними особами.

Гарний настрій, ігри та розваги — це основна зброя у лікарняних клоунів.

Ірина Мануйлик вже три роки разом з червоними носами. Розповідає займатися такою справою одне задоволення.

Лікарняні клоуни Червоні носи і далі продовжують працювати у звичному режимі. Не дивлячись на війну. Бо ж у них є свій фронт, де вони дарують радість людям у такі непрості для України часи.