Як рятувати життя: рівняни опановують навички домедичної допомоги (ФОТО)

Перша група рівнян, що подали заявку через Гугл-форму на навчання з домедичної допомоги, опанувала навички допомоги постраждалим до приїзду медиків.

Інструктори з домедичної допомоги симуляційного центру, що при Рівненській Медичній Академії, навчали рівнян накладанню кровозупинного турнікету, застосування ізраїльського бандажу, проведення серцево-легеневої реанімації, наданні допомоги при травмах тощо.

Як надати допомогу потерпілим, у разі надзвичайної ситуації, має знати кожен громадянин. Адже своєчасна допомога це не лише збережене здоров‘я, а і нерідко врятоване життя!

Найближчими днями поєднуватимемо навчання з домедичної допомоги серед працівників критичних інфраструктур та охочих рівнян. Зауважимо, що за 10 днів, через онлайн форму в мережі Інтернет, понад 400 рівнян подали заявку на проходження навчання з домедичної допомоги. Навчання є безкоштовними. Зареєструватись на навчання можна за посиланням —  http://surl.li/btgjr

Окрім того, на цьому тижні заплановані відпрацювання навичок медичного сортування, зупинки критичної кровотечі, тампонування ран тощо і серед медичних працівників.

Тренувальний захід відбуватиметься під наглядом фахівців із домедичної допомоги, які в повсякденному житті є лікарями-спеціалістами та рятують життя пацієнтів в закладах охорони здоров‘я міста. 

Про це інформує Рівненська міська рада.