Це найкращий фрукт для захисту кісток від старіння

Дослідники виявили фрукт.

Овочі та фрукти однозначно корисні для нашого здоров'я, але деякі особливо. І тепер дослідники виявили фрукт, який дозволяє захищати кістки від вікових процесів, інформує Ukr.Media.

Вчені з Університету Пенсільванії провели дослідження, в якому взяли участь жінки постклімактеричного віку. Воно показало, що чорнослив є найкориснішим фруктом для захисту кісток від вікових змін. Це особливо важливо, оскільки мінеральна щільність кісток у жінок після настання менопаузи стрімко скорочується, що піддає їх ризику остеопорозу і важких травм від падінь і переломів. Учасниці цього дослідження вживали від 6 до 12 ягід чорносливу в день або не вживали. Спостереження тривали 12 місяців.

Вони показали, що поглинання від 6 до 12 ягід чорносливу в день скорочує вираженість запальних медіаторів, що сприяють втраті мінеральної щільності кісток у жінок постклімактеричного віку. Це робить чорнослив дуже багатообіцяючим дієтичним засобом для боротьби з остеопорозом. Багато фруктів і овочів багаті на біологічно активні сполуки на зразок фенольної кислоти, флавоноїдів і каротиноїдів, які захищають від остеопорозу.

Однак чорнослив містить поліфеноли, що зменшують запалення і окислювальний стрес — два основних фактори, що сприяють втрати кісткової маси. Також в чорносливі безліч поживних інгредієнтів на зразок мінералів, вітаміну K, фенольних сполук і харчових волокон. І все це теж дуже важливо для профілактики остеопорозу.

Источник