Якщо у вас є залишки варення, яке вже ніхто не їсть — приготуйте смачний заварний зефір

Простіше і швидше зефір, мабуть, не приготуєш.

Термометр не потрібен, всі інгредієнти — доступні, а основа зефіру — будь-яке варення або повидло, яке знайдеться в холодильнику!

Інгредієнти:

  • 120 мл води;
  • 300 гр. варення або повидла;
  • 150 гр. цукру;
  • 8 гр. агар-агару (сила агару — 900);
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 65 гр. білка (від 2 яєць середнього розміру);
  • 150 гр. цукру (включаючи 8 гр. ванільного цукру);
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 30-50 гр. цукрової пудри для посипання

Приготування:

Варення або повидло попередньо перебийте занурювальним блендером і протріть через сито, щоб воно стало ідеально гладким. Додайте в варення 120 мл води, 150 гр. цукру, 8 гр. агар-агару і 1 ст. л. лимонного соку. Залиште, щоб агар почав працювати, інформує Ukr.Media.

Тим часом збийте білки зі 150 гр. цукру і 1 ч. л. лимонного соку. Збивайте до піків.

Коли агар розійдеться, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. З моменту появи бульбашок уварюйте 2 хвилини.

Потім тонкою цівкою влийте кипляче варення в білки, продовжуючи їх збивати. З цього моменту збивайте білки на максимальній швидкості ще 1,5 хвилини, потім вимкніть.

За допомогою кондитерського шприца відсадіть зефірки на пергаментний папір. Залиште для стабілізації на 3 години (може знадобитися більше часу, якщо в приміщенні підвищена вологість).

Готові стабілізовані зефірки присипте цукровою пудрою і склейте відповідні половинки разом. Смачно, просто і доступно!

Источник