Люди на війні: неймовірна історія партизана-розвідника на псевдо «Вовк» | Події

14.04.2022 23:00

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє:

Зі зрозумілих причин дані на особу не публікуються, але не можна замовчувати героїзм людей, які з самого початку російської агресії без вагань приєдналися до зусиль розвідки, спрямованих як на збір інформації в інтересах підрозділів ЗС України, так і безпосередній відсічі окупації в тилу ворога та евакуації людей з окупованих територій.

Знайомтеся… Позивний “Вовк”.

Знаходився в одному з найгарячіших міст Київщини з самого початку широкомасштабної агресії рф проти України. Зайняв тверду позицію щодо відсічі ворогу та розпочав виконувати завдання в інтересах розвідки та ЗС України на період війни.

Після входження окупаційних військ надавав точну інформацію щодо дислокації ворога на окупованій території. Маючи власну спортивну та мисливську зброю провів декілька вилазок у тилу ворога. Як результат – ліквідовано 12 військовослужбовців противника, які були залучені до бойового патрулювання та охорони поблизу місцевого храму УПЦ МП, що використовувався як опорний пункт та склад медикаментів і пального.

Крім того, під час однієї зі спроб прориву десанту противника на БТР в сторону Києва, з дистанції близько 100 метрів на завчасно обраній позиції, завдав ураження особовому складу противника, який знаходився на броні (точну кількість ліквідованих окупантів назвати складно, але всі хто був на броні, були знищені).

Окремо “Вовк” допомагав евакуюватися цивільному населенню, серед яких були діти.

З огляду на посилення загрози виявлення місця його перебування та репресивно-пошукових дій окупантів, було прийнято рішення щодо виведення “Вовк” на підконтрольну Україні територію.

Заслуговує на увагу скромність людини. Під час розмови та прохання надати згоду на цю публікацію, розповісти деталі щодо евакуйованих написав наступне – “Точное количество выведенных мною из «красной» зоны людей — 23 человека. 9 из них дети. Не стоит это освещать и озвучивать. Это лишнее. Главное, все живы!! Мне все звонят каждое утро. По-очереди”.

Але за нашим наполяганням та для прикладу дій сил опору ми все ж таки отримали згоду на цю публікацію, а відповідна нагорода від держави знайде свого героя.
 

Источник