Рівне співпрацюватиме з Всесвітньою продовольчою програмою (ВІДЕО)

Рівне відвідав виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми. На зустрічі з владою Рівненщини та представниками бізнесу Девід Малдоу Бізлі обговорив напрямки подальшої співпраці нашого міста зі світовою організацією. Що від цього виграє область та Рівне — знає павло Невесенко.

Свою зустріч Девід Малдоу Бізлі розпочав зі слів, що шкодує, адже доводиться відвідати Україну за таких складних часів — у період війни. Наголосив, через це також страждатимуть ті держави, які залежать від постачання їжі з нашої країни. Відтак виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми запевнив — готові підтримати економіку Українців.

30 березня влада Рівненщини зверталися до організації за допомогою в складний воєнний час. Зокрема, відправляли перелік медикаментів, продуктів харчування та інших речей для потреб військових і підтримки переселенців.

Міський голова Рівного Олександр Третяк наголосив, така міжнародна співпраця фактично вирішує три ключові завдання, які нині стоять перед владою. По-перше, продовольча програма надасть Рівному безкоштовно борошно та горох, з яких можна буде виготовляти продукти для соціально вразливих верств. По-друге, це фінансова підтримка вимушено переміщених осіб. І найголовніше, аби продовольчі пакети для українців міжнародна організація замовляла саме у Рівному.

Більше 20 представників бізнесу Рівненщини готові працювати разом з програмою, адаптуватися під її вимоги, удосконалювати й розширяти можливості. Кажуть, є вже й відповідні замовлення від Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Невдовзі у Рівному переселенці зможуть отримати виплати у рамках місії Продовольчої програми ООН. Грошова допомога становить 2200 грн на одну людину в сім’ї. Максимальний обсяг допомоги на одну сім’ю складає 6600 грн.