Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, яка наразі ситуація із поширенням коронавірусу в країні. — Коронавірус

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко розповів, яка наразі ситуація із поширенням коронавірусу в країні. - Коронавірус

Фото: pixabay.com

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що захворюваність на коронавірус в Україні пішла на спад. Якщо на початку повномасштабної війни Росії з Україною в країні реєстрували близько 4 тисяч випадків щодня, то тепер у середньому близько 400. Про це він розповів в ефірі телемарафону, повідомляє «24 канал».

Ляшко зазначив, що COVID-19 продовжують реєструвати у регіонах країни, але не у таких кількостях. Від початку квітня захворюваність на коронавірус значно знизилася.

— На початку війни, на першому тижні, реєструвалося плюс-мінус 4 тисячі випадків на добу. Потім рівень захворюваности знизився до 2,5 тисячі випадків. Наразі, вже на останньому тижні квітня, ми фіксуємо 400 випадків ковіда, – повідомив Ляшко.

При цьому міністр зазначив, що це неточна статистика, оскільки є заклади, які не можуть її надаватити. Наприклад, у Донецькій, Луганській та Харківській областях не повністю звітують щодо коронавірусу. І навіть якщо там фіксуватимуть якісь випадки, то навряд чи медичні установи подаватимуть цю інформацію. І МОЗ не вимагає цього в умовах воєнного стану.

За словами Ляшка, нині у лікарнях лікуються 2900 громадян, які отримують кисневу терапію. На жаль, важкі хворі є й досі. Але загалом хвороба протікає легше, особливо у вакцинованих – їх госпіталізують значно рідше, зазначив він.

Навіть під час війни громадяни продовжують вакцинуватись проти коронавірусу. Зокрема, протягом березня щеплення зробили 355 тисяч людей. У квітні вакцинуватись встигли вже 77 тисяч українців.

Джерело