Релокація бізнесу: 11 підприємств вже знаходяться в процесі переїзду до Рівного

Рівне вже має більше 60 заявок на релокацію бізнесу. Наразі ведуться активні роботи для того, щоб у Рівне переїхав бізнес з регіонів, де ведуться воєнні дії.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Підтвердженням того, що робота наша спільна робота є ефективною — більше 60 заявок щодо релокації бізнесу. А 11 підприємств вже знаходяться в процесі переїзду до Рівного.

З великим бізнесом складніше, а от малий та середній бізнес погоджуються на релокацію швидше. Зараз до Рівного переїжджають підприємства швейної, харчової промисловості, а також торгівлі.

Для ефективного переміщення бізнесу з постраждалих від війни регіонів до нашої громади та забезпечення робочими місцями внутрішньо переміщених осіб розроблено платформу — https://relocation.rv.ua.

На цій платформі підприємство може заповнити заявку на релокацію, а місцеві компанії розмістити свої пропозиції щодо наявних виробничих площ/потужностей та існуючих вакансій.

Це дозволить ще більш оперативно акумулювати інформацію щодо потреб для відновлення виробництва та можливостей працевлаштування. А для нас ще однією можливістю для пришвидшення та допомоги бізнесу в процесі релокації.