Українська армія звільнила села у Харківській області

Освобожденная Рогань. Фото: Олег Синегубов Звільнено Базаліївку, Леб'яже і частину Кутузівки.

Українські військовослужбовці успішно пішли у контрнаступ на півночі та північному сході Харківської області.

У неділю 17 квітня українська армія звільнила від російських окупантів села Базаліївка та Леб’яже (район Печенігів) і частину селища Кутузівка ​​(одразу за Об’їзною  Харкова на Вовчанському напрямку). Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«У Харківській області наші захисники проводять кілька успішних операцій, відтісняючи окупантів подалі від обласного центру. Внаслідок контрнаступу Збройних сил України звільнили Базаліївку, Леб’яже, частину Кутузівки. У районі села Мала Рогань наші підрозділи просунулися далі на схід», — пояснив Синєгубов

Раніше, нагадаємо, від окупантів звільнили невеликі села перед Кутузівкою, Бобрівку та Байрак.

Як зазначив голова Харківської обласної військової адміністрації, ЗСУ ефективно стримують окупантів і на інших напрямках від Харкова. Так, днями 81-а окрема аеромобільна бригада під Харковом знищила  п’ять російських танків, 10 броньованих одиниць техніки та близько сотні окупантів.

Водночас жителів закликають прислухатися до сирен і перебувати в укриттях, оскільки окупанти хаотично обстрілюють житлові квартали, щодня гинуть мирні жителі. Лише протягом дня 17 квітня внаслідок обстрілу постраждали 20 жителів Харкова, загинули — п’ятеро.

«Місто під надійним захистом ЗСУ, ми не раз повторювали, що прорахували всі сценарії росіян. І до всіх ми підготувалися. Але вкотре закликаю усіх містян бути пильними та обережними, не нехтуйте сигналами тривоги і без потреби не залишайтеся на вулиці. Обстріли окупантів хаотичні та жорстокі. Щодня є загиблі», — наголосив Синєгубов.

Як писав KHARKIV Today, 17 квітня окупанти завдали ракетного удару по центру Харкова, внаслідок чого загинули п’ятеро людей. Також під обстріл потрапила Салтівка.

Джерело