Від ракетного удару по Львову постраждав трирічний хлопчик із Харкова — Події

Від ракетного удару по Львову постраждав трирічний хлопчик із Харкова - Події

Фото: facebook.com/andriy.sadovyi/videos

Число жертв ракетної атаки по Львову, скоєної російськими військами вранці 18 квітня, збільшилося з шести до семи. Серед 11 постраждалих виявився трирічний хлопчик, який із мамою втік із Харкова. Про це у своєму Фейсбуці повідомив мер міста Андрій Садовий, котрий також опублікував кадри з лікарні.

– Розбилося вікно – був потужний вибух, і йому відсікло півпальця, – розповіла мама Мирона на відео.

Дитині перев’язали руку. Очевидно, йдеться про вікна в готелі. Раніше Садовий повідомляв, що вибуховою хвилею розбилося скло в готелі, в якому, зокрема, живуть переселенці. Ще троє постраждалих внаслідок ранкової атаки перебувають у тяжкому стані, вони в реанімації.

Андрій Садовий повідомив, що наймолодшому із загиблих було 30 років. Це перші смерті мирних мешканців на території міста, наголосив мер Львова. Садовий припустив, що удари на цивільні об’єкти у Львові з боку РФ можуть збільшуватись.

– Сьогодні в Україні немає безпечних міст. Тому ще раз наголошую, прошу всіх мешканців – коли ви чуєте сирену, будь ласка, йдіть в укриття! — підсумував він.

Голова Львівської ОВ Максим Козицький написав на своїй сторінці, що чотири крилаті ракети повітряного базування вдарили по Львову близько 8:30. За попередньою інформацією, їх випустили із Каспійського регіону. Три ракети знищили об’єкт військової інфраструктури, а саме склади, які не використовували, і ще одна – шиномонтаж (СТО).

Перші офіційні дані від влади Львова говорили, що загинуло шестеро людей, вісім постраждали. Також відомо, що в результаті атаки знищено або пошкоджено 40 авто. Через удар кілька поїздів затрималися, оскільки чекали на скасування повітряної тривоги.

Джерело