Як вирішити проблему розбризкування олії при смаженні на сковороді

Як зробити так, щоб олія не бризкала.

Часто так буває, що потрібно посмажити якийсь продукт (чебуреки, котлети, картоплю і т. д.) на олії на сковороді. Не тушкувати, а саме посмажити на олії, не закриваючи кришку сковороди, щоб під нею не утворювався конденсат і продукти всередині не варилися чи тушкувалися. В цьому випадку олія часто бризкає на всі боки. Вирішити проблему її розбризкування, як багатьом з нас здається, практично неможливо. Але, все не так "трагічно", як здається нам на перший погляд. "Втихомирити" олію все-таки можна. Як? Ми вам зараз розповімо, інформує Ukr.Media.

Звичайно, можна просто припинити готувати страви таким чином. Але, як ви розумієте, це не вихід з положення. Можна обійтися набагато менш радикальними заходами. Наприклад, взяти на озброєння ось ці 4 правила.

Смажити тільки на повністю сухій сковороді!

Не слід користуватися мокрою сковородою, наприклад, відразу після її миття. Навіть, якщо, як вам здається, ви її насухо витерли.

Ну, а якщо сковороду все-таки потрібно відразу використовувати, то після кухонного рушника додатково протріть її паперовим рушником. Крім цього, зверніть увагу, щоб всередині сковороди не залишилося ніяких забруднень або підгорілих залишків.

Ретельно просушіть продукти перед смаженням

Не варто діставати картоплю з води і класти її на сковорідку з розпеченою олією. Те ж саме стосується і інших продуктів. Чим більше води, тим більше олії буде бризкати навколо!

Посипте дно сковороди сіллю

Цей прийом зводить майже на "ні" розбризкування олії зі сковороди. Просто посипте дно посуду сіллю. Вона поглине вологу і запобіжить появі бризок.

Інший варіант — попередньо, перед початком смаження, протерти дно сковороди оцтом.

Не зберігайте олію в холодильнику

Спосіб зберігання теж впливає на появу бризок. Не варто зберігати олію в холодильнику, адже вона не містить в собі води, тому не зіпсується. А тепла олія не бризкає на відміну від холодної.

Источник