Медики радять відмовитися від бананів людям з нездоровими нирками

Їх безконтрольне поїдання може нашкодити здоров'ю.

Людям, схильним до проблем з нирками, банани можуть погіршити самопочуття — попереджають медики, інформує Ukr.Media.

Для людей, які не мають хронічних порушень, банани є одним з найбільш корисних видів перекусу, однак особам з нездоровими нирками їх вживання може нашкодити — в першу чергу, такий ризик виникає через безконтрольне поїдання цих фруктів і їх великої кількості в денному раціоні.

Про те, що людям з нездоровими нирками слід відмовитися від вживання бананів без попереднього узгодження з лікарем, розповіла в інтерв'ю Нутриціолог Сільвія Менендес Клінгер.

"Надмірне вживання бананів може негативно позначитися на здоров'ї людей з хворобами нирок. Вся справа у величезній кількості калію, який містять ці фрукти", — зазначила експерт.

Медик нагадала, що одна з функцій, здійснюваних нирками, — це контроль рівня калію в крові (вони виводять надлишки мінералу з сечею). Якщо нирки людини схильні до хронічного порушення, ослаблені, то їх здатність контролювати кількість калію і не допускати його перевищення слабшає. Продукти, багаті калієм, можуть посприяти перевантаженню нирок, посилити проблему з підвищеною концентрацією калію в крові.

Доктор Сільвія Менендес Клінгер додала, що крім бананів високу дозу калію можуть містити й інші продукти, наприклад, апельсини.

Источник