Зникли безвісти. Що трапилося з екіпажем Москви

Зникли безвісти. Що трапилося з екіпажем Москви

Фото: twitter.com/Osinttechnical Москва, що тоне, в Чорному морі після ураження українськими ракетами Нептун

Причому більшість зниклих російських моряків, за словами рідних, проходили строкову службу.

  Російська влада продовжує мовчати про чисельність екіпажу та жертви затонулого в Чорному морі крейсера Москва. У Міноборони країни-агресора раніше говорили, що екіпаж «евакуйований у повному складі», але в російських ЗМІ з’являється все більше інформації про загиблих і зниклих безвісти моряків Москви. розповідає подробиці.      

«Позитивний результат дорівнює практично нулю»

  На затонулому флагмані Чорноморського флоту РФ крейсері Москва загинули 37 членів екіпажу, близько 100 отримали поранення, кількість зниклих безвісти невідома. Про це пише видання Медуза з посиланням на джерело, близьке до командування ЧФ РФ.   Загалом, за його даними, на кораблі перебували близько 500 осіб. За різними оцінками, чисельність екіпажу Москви становила від 416 до 758 осіб. В описі флагмана ЧФ РФ на сайті Міноборони Росії вказувалася цифра 680 осіб, проте наразі такої сторінки на ньому немає.   Україна повідомила про ракетний обстріл Москви та пожежу на крейсері 13 квітня. Це сталося у Чорному морі, приблизно, за 150 кілометрів від Одеси в районі острова Зміїний. У ніч проти 14 квітня факт пожежі визнало Міноборони РФ. Відомство стверджувало, що на кораблі здетонував боєприпас із невідомих причин.   Вдень 14 квітня Міноборони США та російська сторона стверджували, що крейсер залишається на плаву та йде своїм ходом до Севастополя. Але через кілька годин Міноборони окупантів заявило, що Москва затонула під час буксирування в порт через шторм. Про причини пожежі Росія так і не повідомила.   При цьому російська сторона заявляла, що екіпаж крейсера евакуйовано «в повному складі». Проте кілька джерел у російських ЗМІ, зокрема родичі моряків, кажуть, що внаслідок вибуху були загиблі серед екіпажу Москви.   На третій день Міноборони РФ опублікувало відео «зустрічі з екіпажем затонулого крейсера Москва«. Проте воно викликало ще більше запитань. Відео без звуку, матросів кілька десятків і вони без слідів будь-яких поранень і з усмішками, а на жалобному вінку біля пам’ятника напис «Москва, кораблю та морякам».

При розведенні особового складу командир зобов’язаний доповісти про склад екіпажу та повідомити про загиблих та поранених, тому на перших кадрах відеороликів немає звуку, звернула увагу Нова газета. Європа. Видання також стверджує, що на перших кадрах з’являється командир Москви Антон Купрін.   Командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Ігоря Осипова, незважаючи на заяву, що екіпаж зустрічається з керівництвом цього флоту, немає на цій зустрічі, зазначає Нова газета. Українська розвідка повідомляла, що його заарештували одразу після загибелі Москви.   Телеграм-канал Воля стверджує, що їм частково вдалося відновити звук на відео, і воно зняте за 2-3 тижні до потоплення корабля. Чути традиційне формулювання у стандартних ситуаціях.   «На 0:28-0:32 секунд капітан другого рангу закінчує доповідь адміралу Миколі Євменову словами: «Скарг, заяв, пропозицій не маю», — пише портал.   На сьогодні російські журналісти, які вважаються незалежними, опублікували детальну інформацію про двох загиблих матросів Москви і, як мінімум, п’ятьох зниклих безвісти. При цьому ВВС News публікує коментарі родичів зниклих російських моряків, які кажуть, що в армії їм відповідають: «Не може бути, щоб строковики були на тому кораблі». Також співрозмовники видання розповідали, що в частині їм дали список безвісти зниклих моряків Москви.   Інша співрозмовниця розповіла, що у відповідь на питання про долю її сина вона отримала відповідь, що «позитивний результат дорівнює практично нулю», оскільки температура води в морі «несумісна з життям».   Одна із сімей зниклого строковика розповіла виданню The Insider, що відвідала шпиталь у Скелястій бухті, куди, за їхніми відомостями, привезли близько 200 поранених моряків із крейсера Москва.   «Ми кожну обпалену дитину дивилися. Не можу передати, як це важко, але я свого не знайшла. Там було лише двісті людей, а на крейсері було більше п’ятисот. Де решта? І Краснодар підняли, і все інше, все обдзвонили, але не можемо знайти», — сказала жінка.   Журналісти видання Нова газета. Європа поговорили з матір’ю матроса-строковика, який вижив після краху крейсера. Жінка повідомила виданню, що невдовзі після того, що сталося, син зв’язався з нею та розповів про загибель близько 40 людей.   «Син сказав, що крейсер був підбитий з суші, з українського боку. Просто так пожежа не сталася б. Є загиблі, є поранені, є зниклі безвісти», — стверджує співрозмовниця видання.   Поранені, за її словами, «в основному, з відірваними кінцівками»: «Бо були такі вибухи — і те, що здетонувало, і те, що влучили ракети».   Ось Так TV пише, що зв’язалося із заступником командира крейсера Павлом Вакулою, який відмовився давати будь-яку інформацію щодо зниклих моряків.   Увага! На відео є ненормативна лексика!

 

З’явилися кадри тліючої Москви

У ніч на 18 квітня в мережі з’явилися фотографії та відео, імовірно, Москви, що горить.

  Справжність фото та відео не підтверджена, але експерти стверджують, що вони виглядають дуже правдоподібно і корабель на них – це саме Москва.   Увага! На відео є ненормативна лексика!

Як пишуть західні аналітики, судячи з фото, видимі збитки не виключають ракетного удару.

На те, що причиною загибелі Москви стали українські ракети Нептун, може вказувати те, що російські кораблі відійшли від берега материкової України майже на 200 кілометрів.

 

Що пишуть соцмережі

 

Джерело