Цей простий спосіб дозволить отримати «космічні» яйця для Великодня за лічені хвилини

Приголомшливий ефект: мармурові яйця для світлого Великодня.

Існує величезна кількість способів оформлення великодніх яєць. Хтось вибирає класичний метод — фарбування цибулевим лушпинням, хтось використовує спеціальні наклейки. Той, хто володіє художнім талантом і має багато вільного часу, розписує яйця, створюючи справжні витвори мистецтва. Якщо ж ви хочете оригінально оформити яйця на свято, але не готові витрачати на це багато часу і сил, то оптимальний варіант для вас — використання методу фарбування з оцтом і олією. Цей простий спосіб дозволить отримати незвичайні "космічні" великодні яйця, інформує Ukr.Media.

Для роботи знадобиться:

  • варені яйця;
  • рослинна олія;
  • харчові барвники;
  • оцет;
  • вода;
  • пластикові склянки;

У пластиковий стакан налийте гарячу воду і розчиніть в ній 3-4 краплі харчового барвника, добре перемішайте, після чого додайте в стакан 1 чайну ложку оцту. Повторіть цю процедуру з 5-7 кольорами.

У кожен пластиковий стакан покладіть зварене в круту яйце і залиште на 3 хвилини, після чого розкладіть пофарбовані яйця на паперовий рушник.

У неглибокі миски налийте невелику кількість води (вода повинна буде покривати тільки половину яйця). Додайте у воду по 1 столовій ложці олії і по 6-8 крапель харчового барвника.

У кожну миску покладіть по одному яйцю.

За допомогою ложки полийте яйця кольоровим розчином і залиште на 3-4 хвилини, потім переверніть яйця і залиште їх в мисці ще на 3-4 хвилини.

Вийміть яйця з мисок з маслом і розкладіть на паперових рушниках. Через кілька хвилин додатково промокніть яйця паперовими рушниками. Якщо є бажання можна використовувати 3-4 фарби для фарбування одного яйця.

Ефект виходить дуже незвичайним!

Источник