Фінансові правила найекономнішого народу на Землі

Корисні фінансові поради від жителів Швеції.

Якщо ви витрачаєте гроші і не можете навчитися економити, вам потрібно пожити в Швеції або прочитати цю статтю. Експерти розповіли про найголовніші фінансові звички шведів, інформує Ukr.Media.

Ретельно продумуйте бюджет

У Швеції величезні податки і дуже високі ціни. Люди вважають за краще завжди рахувати гроші, вести список того, що було куплено, а що тільки варто купити. Вони враховують абсолютно все.

Живіть скромніше

Якщо ви будете жити скромно, то вам не потрібні будуть "айфони" останньої моделі, потужні машини, великий будинок. Скромність дозволяє цим людям збирати гроші і витрачати їх на розваги і подорожі.

Не давайте нікому в борг

У цій країні не прийнято спускати останні гроші. Навіть якщо у когось тяжке становище, доведеться дуже довго шукати того, хто допоможе.

Досить платити за спорт

Займатися спортом можна безкоштовно. Можна бігати на вулиці, кататися на велосипеді, просто гуляти або займатися іншими видами спорту в групах на вулиці. Шведи практикують це і живуть довго і щасливо.

Не бійтеся купувати речі, що були у вжитку

У Швеції люди постійно щось продають і купують. Те, що їм не потрібно, вони віддають або продають, якщо ця річ ще має якусь цінність. Так вони економлять досить значні суми.

Купуйте одяг на розпродажах

Зимове пальто можна купити влітку, коли воно коштує дешево. Шорти можна купити взимку, коли на них величезна знижка. Робіть це якомога частіше, щоб економити більше, отримуючи те ж саме.

Не потопайте в боргах

Це в Швеції є великою рідкістю. Отримати кредит вкрай непросто, тому люди намагаються жити за коштами. Звичайно, трапляються ситуації, коли потрібно багато грошей прямо зараз, але якщо гострої потреби немає, шведи ніколи не візьмуть кредит.

Купуйте все гуртом

Кілька пляшок мийного засобу для посуду будуть коштувати вам дешевше, ніж якби ви купували їх по одній штуці. Більш того, вам не доведеться витрачати час і, можливо, гроші на те, щоб постійно ходити в магазин.

Готуйте з запасом

Шведи не харчуються в ресторанах і кафе під час обіду. Вони все беруть з собою з дому. Вони готують на весь тиждень, щоб було вигідніше по грошах. Це дійсно корисна порада, адже на обіди йде багато коштів.

Источник