Який тонометр краще вибрати для літньої людини: переваги та особливості

На що звернути увагу при виборі апарату для вимірювання артеріального тиску.

Тонометр — незамінний помічник для людей, які страждають від підвищеного артеріального тиску. Контролювати його потрібно постійно. З огляду на широкий асортимент апаратів, які присутні сьогодні у продажу, вибрати оптимальну модель не завжди легко, інформує Ukr.Media.

Класичний — це механічний або ручний тонометр. За умови правильного використання вважається одним з найбільш точних. Складається з манометра, еластичної груші, манжети і фонендоскопа, — розповіли експерти.

Автоматичний тонометр ідеально підійде тим, у кого поруч немає помічників і вимірювати тиск доведеться самостійно. Апарат сам накачає манжету, проаналізує тони серця і покаже результат на екрані.

Останнім часом стали популярні тонометри на зап'ястя, їх також можна кріпити на плечі. Такі моделі особливо зручні для спортсменів.

Вибираючи тонометр для літньої людини, краще зупинитися на механічному. Але це в тому разі, якщо людина живе не одна і хтось із членів сім'ї зможе регулярно вимірювати її тиск і вести щоденник показань. Для самотньої літньої людини оптимальним буде автоматичний тонометр.

Вкрай важливо при виборі тонометра підібрати не тільки сам апарат, але і діаметр манжети. Від цього багато в чому залежить правильність вимірювання тиску і точність показань.

Источник