«Філіжанка мови по-рівненськи»: на мовних курсах для переселенців проводять ще й майстер-класи

У Рівному тривають курси української мови для вимушено переміщених осіб

 Що можна вивчати на курсах з української мови перед Великоднем? Мову: духмяну, як мамина паска із печі, різнобарвну, як космацька писанка, сонячну, як погожий весняний день, багату, як великодній кошик! Саме так характеризує особливості проведення курсів української мови для вимушено переміщених осіб директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників управління освіти Мирослава Жовтан.

Зокрема, напередодні Великодня під її керівництвом слухачі курсів читали текст про найбільшу у світі писанку, правильно вимовляли і писали слова із апострофом. Говорили про крашанку, крапанку, дряпанку, мальованку, зернівку, трав’янку, про символіку орнаментів і дух Великодня, який починається із світла та любові в серці й пливе над українським простором великодніми дзвонами, духмяним ароматом паски й урочистим "Христос воскрес!"

Без майстер-класу не обійшлося! Учасники курсів виготовили святкові великодні листівки, якими зможуть привітати своїх рідних із світлим Христовим Воскресінням! А в цьому їм допомогли майстрині із Міського центру творчості учнівської молоді.

Нагадуємо, що заняття відбуватимуться у вівторок, з 13.30 до 14.30, та у четвер, з 10.30 до 11.30.

Додаткова інформація за телефоном: 0971660936, Мирослава Жовтан.