Оперативне командування «Південь»/Operational Command “South” інформує щодо поточної оперативної обстановки на півдні України станом на ранок 22 квітня:

 

«Слава Україні! Шановні мешканці та захисники південних регіонів України!

 

На Херсонщині і Миколаївщині противник продовжує оборонні дії по зайнятому рубежу.

 

В окупованих населених пунктах не припиняється агітація місцевого населення за «руський мир», підготовка до фейкових референдумів та розповсюдження інформації, що весь південь України вже охоплений ейфорією зустрічі «АсвАбАдітелей». Тим часом, по цим же населеним пунктам окупанти постійно здійснюють артилерійсько-мінометні обстріли.

 

Водночас, наші підрозділи продовжують ведення бойових дій, наносять ракетно-артилерійські удари по ворожих позиціях. Вражено цілей. Втрати ворога уточнюються.

 

Намагаючись розвідати розташування наших військ противник запускає безпілотники, але підрозділи ППО працюють влучно. Черговий ворожий «Елерон» знищено на підльоті до Миколаєва.

 

На Одещині ситуація стабільна і контрольована. В Чорноморській операційній зоні корабельне угруповання противника продовжує блокувати судноплавство, одночасно виконуючи пошуково-рятувальні роботи в зоні затоплення крейсера-невдахи.

Загроза ракетних ударів як з моря, так і з окупованих територій залишається.

 

Ранком на узбережжя хвилями винесло 2 морські міни. Оперативно і ефективно фахівці Військово-Морських Сил України ліквідували загрозу.

 

Сили охорони та оборони півдня продовжують виконання завдань із забезпечення безпеки регіону, мужньо і звитяжно протидіють ворогу по лінії фронту.

 

Наголошуємо на дотриманні встановлених правил та обмежень, не наражайте себе на небезпеку, утримуйтеся від прогулянок та зйомок на узбережжі, виконуйте алгоритм дій за сигналами повітряної тривоги, довіряйте тільки достовірним джерелам інформації, не піддавайтеся паніці і провокаціям.

 

В єдності наша сила!

 

Разом переможемо!»

 

Відео можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/yGydMAR.