Зазнали втрат і відступили: військові рф намагались штурмувати села на Харківщині

російська федерація продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні. На Харківщині ворог намагався проводити штурмові дії, однак успіху не мав.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Тривають наступальні дії противника у Східній операційній зоні з метою розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та забезпечення сухопутного шляху до тимчасово окупованого Криму», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив. До семи батальйонів збройних сил білорусі прикривають українсько-білоруський кордон у Брестській та Гомельській областях. Триває вивезення з білорусі до рф озброєння та військової техніки підрозділів Східного військового округу, переважно пошкодженої.

На Сіверському напрямку прикордонна служба ФСБ рф продовжує посилено охороняти ділянки українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях.

У Генштабі також повідомили, що триває перегрупування підрозділів Центрального військового округу. З Курської до Бєлгородської області ворог планує переміщення зенітно-гарматного дивізіону зі складу 14-ої армії військово-повітряних сил та протиповітряної оборони.

На Слобожанському напрямку ворог перекидає озброєння і військової техніки ворога до району міста Куп’янськ. Окупанти продовжують часткове блокування міста Харкова.

Противник також активізує наступальні та штурмові дії в районах населених пунктів Пашкове, Довгеньке та Велика Комишуваха. Ворог успіху не мав, зазнав втрат та був змушений відступити на раніше зайняті рубежі.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог нарощує системи управління та протиповітряної оборони, здійснює вогневий вплив по позиціях українських військ із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Завдає авіаційних ударів літаками оперативно-тактичної авіації.

На Сєверодонецькому напрямку противник намагався здійснювати штурмові дії в напрямку населених пунктів Лиман та Яцьківка, успіху не мав. Окупанти встановили контроль над частиною населеного пункту Зарічне. Ворог намагався закріпитися в західній, північно-західній та східній частинах Рубіжного, успіху не досяг. Розпочав просування у напрямках населених пунктів Оріхове та Нижнє.

На Попаснянському напрямку підрозділи окупантів намагалися закріпитися на досягнутих рубежах. Ворог також проводив перегрупування та поповнення особовим складом і боєприпасами.

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, противник здійснив спробу наступу у напрямку населених пунктів Новомихайлівка та Мар’їнка. Успіху не мав.

На Маріупольському напрямку загарбники продовжували обстріли та бойові дії в районі “Азовсталі”. Ворог завдавав авіаційних ударів по об’єктах цивільної інфраструктури. Окупанти вели штурмові дії у напрямку населеного пункту Времівка, зазнали втрат та відійшли на раніше зайняті позиції.

У Генштабі також відзначили, що на тимчасово зайнятих територіях України російські окупанти вводять заходи, що обмежують права і свободи мирних жителів, зокрема свободу пересування.

Як повідомлялось, українські захисники з 24 лютого по 24 квітня знищили близько 21 800 російських військових. Також ворог втратив 873 танки, 2 238 бойових броньованих машин, 408 артилерійських систем, 147 РСЗВ, 69 засобів ППО, 179 літаків, 154 гелікоптери, 8 кораблів / катерів. Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Источник