Росія не зможе дійти до Придністров’я — WP

Росія не зможе дійти до Придністров'я - WP

Фото: Getty Images Росія хоче захопити південь України

Російські війська загрузли у битвах на сході України, а сили в анклаві не захочуть йти на війну, пише газета.

Заява командувача військ Центрального військового округу РФ про намір Москви захопити південь України і пробити коридор до самопроголошеної Придністровської «республіки», здивувала багатьох аналітиків, пише американська газета Washington Post.

Росія ще у перші тижні війни намагалася просунутися далі на південний захід України, але зазнала невдачі, нагадує видання. Разом з тим, у міжнародному просторі знову почали обговорювати окупований регіон Молдови та пряму загрозу від нього.

Кишинів викликав посла Росії, щоб висловити «глибоке занепокоєння» заявою російського окупанта.

«Ці заяви безпідставні та суперечать позиції РФ щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності Республіки Молдова в її визнаних міжнародним співтовариством кордонах», — сказав молдавський міністр закордонних справ Ніку Попеску.

Аналітики ж сумніваються, що армія Росії, що погрязла у битвах на сході України, здатна взагалі пробитися аж до Придністров’я.

«Незважаючи на те, що владу в анклаві підтримує Москва, а ще в регіоні вже є російські війська, це не означає, що місцеве населення хоче на війну», — зазначає видання.

Раніше британська розвідка повідомляла, що Росія намагається вербувати людей із Придністров’я.

Джерело