Для випускників Дніпра створили онлайн-платформу для підготовки до ЗНО

Для випускників Дніпра створили онлайн-платформу для підготовки до ЗНО

Аби дніпровські випускники мали змогу підготуватися до ЗНО, у нашому місті створили спеціальну навчальну платформу.

ЗНО-2022 відбудеться, але у спрощеному форматі – як онлайн-тестування. Випускники мають скласти іспит з української мови, математики та історії України. Про це повідомили в обласній адміністрації.

«Кожен блок матиме 20 запитань. Загалом абітурієнтам треба буде виконати 60 завдань, на виконання яких буде відведено 90 хвилин. Усе відповідатиме чинній програмі ЗНО і буде аналогічне до виконуваних раніше», – розповіла консультантка комунальної установи «Центр професійного розвитку «Освітня траєкторія» Наталія Галича.

«Відкритих» завдань (розв’язання рівнянь, написання творів тощо) цьогоріч не планується.

Аби дніпровські випускники мали змогу підготуватися до іспитів, у нашому місті створили спеціальну навчальну платформу. Вона доступна за адресою: edu.dniprorada.gov.ua. Там будуть розміщені навчальні матеріали, які допоможуть підготуватися до іспиту. На сайті можна не лише ознайомитися з окремими темами, а й пройти пробне тестування.

«Ми розуміємо, що якщо математика та українська мова є обов’язковими предметами на ЗНО, то історію обирали не всі учні. Тому для них з’явилася можливість протягом наступних дев’яти тижнів підготуватися до іспитів. Відучора розпочалася реєстрація на нашій платформі. Вже більше 730 дітей авторизувалися. Але у Дніпрі – близько 5 тисяч випускників. Реєстрація триватиме до кінця тижня», – зауважив директор комунального підприємства «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» Артем Трапезніков.

Для випускників Дніпра створили онлайн-платформу для підготовки до ЗНО

Для випускників Дніпра створили онлайн-платформу для підготовки до ЗНО

Щопонеділка та щосереди на платформі публікуватимуть три нові лекції з трьох предметів відповідно, а також стислі конспекти до них. Вівторок та четвер – це дні самопідготовки, коли учні матимуть можливість пройти пробне тестування.

«Списати тест не вийде, бо вони запрограмовані так, що у кожного будуть різні запитання, і відповіді учні одразу бачити не будуть. Оцінки вони дізнаються після того, як закінчать відповідати на запитання», – додав Артем Трапезніков.

Поки що доступ до онлайн-платформи мають лише дніпряни. Коли завершаться усі тестування, сайт планують відкрити для усієї Дніпропетровщини.

Основна і додаткова сесії ЗНО мають відбутися у липні. Складати іспит буде потрібно у спеціальних Центрах, створенням яких наразі займаються. Де саме проводитимуть ЗНО – стане відомо у червні.

Джерело