За 2 місяці мешканцям Дніпропетровщини повернули 770 тис. грн затриманої заробітної плати

За 2 місяці мешканцям Дніпропетровщини повернули 770 тис. грн затриманої заробітної плати

З початку війни в Україні державна виконавча служба Дніпропетровської області стягнула заборгованість на суму понад 86 мільйонів гривень.

З них 72 мільйони гривень — аліменти, понад мільйон — заборгованість з виплати заробітної плати. Та головним завданням служби у воєнний стан є допомога ЗСУ. Відтак, до відповідного розпорядження Кабінету Міністрів України в дохід державного майна передано пальне, обігрівачі, електро- та бензопили, рибацькі сітки, цигарки тощо. Аби забезпечити життя населення в умовах війни, фізичні особи можуть користуватися рахунками, на яких накладено штраф. Але за певних умов.

«Якщо сума стягнення за виконавчим документом не перевищує 100 тисяч гривень. Щодо юридичних осіб, боржники можуть користуватися раніше заблокованими рахунками виключно для виплати зарплат. Але не більше п’яти мінімальних розмірів на одну людину», — повідомив начальник Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Іван Легостаєв.

Усі ці умови не розповсюджуються на жителів України, які за паспортом — громадяни російської федерації. Наразі забезпечений доступ до автоматизованої системи виконавчого провадження. Це дає можливість службі працювати у повному обсязі.

Джерело