Вчені з’ясували, який вітамін найкорисніший для серця

Знижує ризики серцево-судинних захворювань.

Данські вчені дійшли висновку, що існує вітамін, який більш корисний для здоров'я серця. Він знижує ризики розвитку хвороб серцево-судинної системи, а також передчасної смерті. Йдеться про вітамін С. Так, у дослідженні взяло участь понад сто тисяч добровольців. Їх дієта включала велику кількість фруктів і овочів. Виявилося, що люди, які їдять більше цих продуктів, на п'ятнадцять відсотків рідше страждають від проблем з серцем і судинами, інформує Ukr.Media.

Крім цього, такі люди на двадцять відсотків рідше вмирають від передчасної смерті. Пов'язано це з тим, що в їх крові підвищений відсоток вітаміну С. Цей вітамін допомагає формувати сполучну тканину, виступає потужним антиоксидантом, що захищає клітини від пошкоджень. Через те, що наш організм не виробляє даний вітамін самостійно, ми повинні отримувати його з харчових продуктів.

Тому слід включити в свій раціон більше овочів і фруктів, які крім вітаміну С містять величезну кількість інших корисних речовин і клітковину. Вітамін С потрібно вживати постійно, це сприяє зниженню шкідливого холестерину, збалансуванню рівня цукру в крові і нормалізації процесу згортання крові.

Источник