Як працюють навчальні заклади Дніпра в умовах війни?

Як працюють навчальні заклади Дніпра в умовах війни?

Нині школярі регіону навчаются дистанційно. Педагоги самі визначають, як подавати матеріал. Однак не менше 30 відсотків повинно бути у синхронному режимі. Департамент освіти регулярно проводить моніторинг: найсвідоміші, та найвідповідальніші – це учні початкових класів і старшокласники.

Також на дистанційне навчання до шкіл Дніпра зараховують учнів із родин тимчасових переселенців за заявою батьків. Таких дітей вже більш ніж три тисячі, серед них понад 70 – випускники.

«Хочу ще раз нагадати, що документи про освіту цього року отримають учні не лише 9-х та 11-х класів. Свідоцтво за рівень початкової школи видадуть четверокласникам», – говорить Олена Яковенко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики міської ради Дніпра.

Першачків прийматимуть до школи за стандартною процедурою. Заяви братимуть, зокрема, від родин переселенців. Документи вже можна надавати, зокрема у електронній формі, деталі є на сайтах шкіл.

«Якщо кількість першокласників буде перевищувати заплановану, тоді у школах переглянуть організацію освітнього процесу», – говорить Олена Яковенко.

Дошкільнят теж прийматимуть за стандартною процедурою. Заяву можна подати лише у один заклад. Першочергове зараховують дітей підьгових категорій, а їх близько 20 відсотків.

Нині у садочках навчальний процесс також проводиться дистанційно. Але у зручний для батьків час. Платформу теж обирають вони самі. Це можуть бути групи у мессенджерах або інші електронні майданчики.

«У фейсбуці ми створили Дніпровський садочок онлайн, там щоранку у групі смартосвіта публікуються посилання для дітей усіх вікових груп», – додає Олена Яковенко, заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Джерело