Начальник Генштабу РФ Герасимов особисто керуватиме битвою за Донбас, — ЗМІ — Події

Начальник Генштабу РФ Герасимов особисто керуватиме битвою за Донбас, - ЗМІ - Події

Фото: mil.ru

Українські військові журналісти зі своїх джерел дізналися, що в тимчасово окуповане місто Ізюм особисто приїхав начальник генерального штабу збройних сил РФ генерал Валерій Герасимов, щоб здійснювати командування військами російських окупантів та координувати їх наступ у ході так званої «Битви за Донбас».

За інформацією співрозмовників видання Defense Express, опублікованої 28 квітня, Герасимов прибув до пункту управління військами РФ в районі Ізюму в Харківській області.

Радник голови МВС Антон Геращенко підтверджує появу Герасимова на території України.

— Для наступу на Ізюмському напрямку орки стягнули досить потужне угруповання – підрозділи зі складу 1-ї танкової армії та 20-ї загальновійськової армії Західного ВО, 35-ї армії та 68-го армійського корпусу Східного ВО, частини десантних військ, зокрема – запроваджено у бій дві БТГр зі складу 76-ї десантно-штурмової дивізії. Керуватиме особисто начальник генштабу ЗС РФ Валерій Герасимов, — додав він.

Defense Express зазначає, що посада Герасимова передбачає командування операціями стратегічного рівня, а не оперативно-тактичного. Це може бути промовистим свідченням, що російське керівництво всерйоз зосереджено на досягненні будь-яких тактичних перемог на Донбасі.

З іншого боку, за версією Геращенка, факт, що воєначальника такого рівня відправили керувати не стратегічною, а оперативно-тактичною операцією, говорить про провал кремлівського задуму щодо створення єдиної вертикалі командування силами, які ведуть війну проти України, яку, як повідомлялося раніше, мав очолювати генерал армії та командувач Південного Округу РФ Олександр Дворніков.

Для багатьох російських генералів, особисто задіяних в управлінні окупаційними військами в Україні, вторгнення вже закінчилося плачевно.

Джерело