Ілля Забарний увійшов до рейтингу найкращих молодих футболістів світу

Авторитетний американський спортивний телеканал ESPN склав рейтинг 39 найкращих футболістів планети, яким ще не виповнився 21 рік.

На 27-му рядку цього списку перебуває 19-річний захисник київського «Динамо» і національної збірної України Ілля Забарний.

«Центральний захисник не пропустив жодної хвилини у матчах збірної України на Євро-2020. Потім він набув досвіду на груповому етапі Ліги чемпіонів. 

Сильні сторони: Забарний — на диво зрілий центральний захисник, який любить керувати, організовувати та спрямовувати четвірку беків. Хоча він і не дуже швидкий, його вміння зіграти на своїх сильних якостях дозволяє уникати небезпек. Він сильний у повітрі, виходить переможцем у 65-ти відсотках своїх повітряних дуелей, може повернути м'яч команді за допомогою вдалого підкату.

Що може покращити: попри всі гарні характеристики, йому є куди рости. Він відчуває складнощі під час володіння м'ячем, коли стикається з інтенсивно-пресингуючим суперником», — так характеризує українського футболіста ESPN.

Перша п'ятірка найкращих молодих гравців: Ерлінг Голанд («Борусія», Дортмунд, Німеччина — Норвегія), Педрі («Барселона», Іспанія), Філ Фоден («Манчестер Сіті», Англія), Джуд Беллінгем («Борусія», Дортмунд, Німеччина — Англія) і Вінісіус Жуніор («Реал», Мадрид, Іспанія — Бразилія).

Фото: uaf.ua.

Источник