Розповідаємо, як їсти пельмені, залежно від того, яким способом вони приготовлені і подані на стіл

Коли використовуємо вилку, а коли ложку, чи потрібен ніж.

Виявляється, те як їсти пельмені, залежить від того, як ви їх приготували і, як збираєтеся подати. Розповідаємо!

Просто відварили, посмажили

Якщо у вас звичайні відварені або смажені пельмені зі сметаною, маслом, майонезом, оцтом або іншими добавками-соусами, то до них потрібно подавати вилку. Тут є важливий нюанс. Пельмені їдять без ножа, і якщо вони занадто великі, щоб їсти відразу, то їх допускається розламати виделкою на тарілці. Але якщо є можливість, то один пельмень потрібно з'їдати цілком, наколовши на виделку. Річ у тім, що всередині пельменів є м'ясний сік або бульйон — якщо розламати виріб, то сік витече, буде менш смачно, інформує Ukr.Media.

А ось відкушувати вже наколотий на вилку пельмень — негарно. Можна облитися соком, тому великі пельмені акуратно розламують виделкою на тарілці, умочують в соус і відправляють в рот.

Пельмені в бульйоні

До пельменів в бульйоні краще подати ложку.

Кількість води досить велика, але страва ще не дуже рідка? Ви давайте і вилку і ложку, гості розберуться, чим їм зручніше скористатися.

Зазвичай спочатку їдять бульйон, а потім пельмені. Але якщо пельмені маленькі і поміщаються в ложці на один укус, то можна, головне не обпектися, відправляти в рот і те і інше разом.

У чому подавати

  • У мілкій або глибокій тарілці? Тут вже зрозуміло, якщо з бульйоном, без варіантів, глибока. Подаєте, як закуску або основну гарячу страву, без великої кількості рідини, то мілкі тарілки.
  • Якщо ж пельмені будуть в бульйоні або в соусі, то їх можна розкласти по глибоких тарілках або покласти в горщики. І гості в такому випадку скористаються ложками.
  • І, звичайно, найгарніша подача, пельменниця, вона ж супниця. Ставимо в ній всі пельмені на стіл, а з неї вже розкладаємо по тарілках.

Источник