Країни G7 домовились про швидку спільну відповідь в разі нової агресії Росії

Міністри закордонних справ країн «Групи семи» (G7)  під час зустрічі в Ліверпулі домовились дуже швидко разом запровадити серйозні наслідки для Росії в разі, якщо вона не погодиться на дипломатичне врегулювання та посилить агресію.

Про це йдеться в повідомленні Reuters за результатами переговорів, передає Укрінформ.

«Якщо вони в Росії вирішать не йти цим (дипломатичним – ред.) шляхом, це потягне за собою масштабні наслідки та серйозну ціну, і G7 абсолютно єдина в цьому», — цитує агентство представницю Держдепартаменту США, яка прокоментувала результати зустрічі.

Вона також підкреслила, що та ціна й наслідки, про які йдеться, розроблені таким чином, щоби запровадити їх «дуже швидко».

При цьому повідомляється, що на початку переговорів міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс закликала G7 "виступити в один голос у відповідь на дії РФ". Водночас міністр закордонних справ у новому уряді Німеччини Анналена Бербок під час розмови з журналістами заявила про необхідність «вжити всіх заходів, щоби повернутися до (дипломатичного – ред.) діалогу».

Як повідомляв Укрінформ, зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн «Групи семи» тривала впродовж останніх двох днів у Ліверпулі, Велика Британія. Спільне реагування на агресію РФ навколо України була одним із головних питань цієї зустрічі.

Источник