Ворог проводить перегрупування на Миколаївському напрямку

На Миколаївському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів та веде розвідку для виявлення позицій українських військових.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“На Миколаївському напрямку ворог проводить перегрупування підрозділів. З метою уточнення обстановки та виявлення позицій наших підрозділів противник провів повітряну розвідку із залученням БпЛА у східній частині Миколаївської та північно-західній частині Херсонської областей”, — ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ворог продовжує ведення повномасштабної збройної агресії проти України та наступальні дії у Східній операційній зоні.

На Донецькому і Таврійському напрямках російська армія намагалася встановити повний контроль над населеними пунктами Рубіжне та Попасна, успіху не мала та зазнала втрат.

російські війська безуспішно здійснювали штурмові дії в районі населених пунктів Озерне та Мар’їнка. Ворог зазнав втрат у районі населених пунктів Времівка та Зелене Поле.

На Південнобузькому напрямку противник веде бойові дії з метою виходу на адміністративні межі Херсонської області та створення сприятливих умов для наступу на Миколаїв та Кривий Ріг. Основні зусилля ворог зосередив на Криворізькому напрямку та вів артилерійський вогонь по позиціях українських підрозділів у районах Таврійського, Осокорівки, Трудолюбівки та Князівки.

На Слобожанському напрямку ворог обстрілював позиції Сил оборони із мінометів у районах населених пунктів Уди та Прудянка. російська армія зазнала втрат у районі населеного пункту Старий Салтів.

На Ізюмському напрямку противник намагався вести наступальні дії, успіху не мав, зазнав втрат у живій силі та техніці.

На Сіверському напрямку армія російської федерації обстрілювала українські позиції в районі населеного пункту Сеньківка. Для уточнення позицій Збройних сил України на Сумському напрямку противник провів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

У подальшому не виключається проведення демонстраційних дій вздовж державного кордону України, а також відновлення вогневого ураження українських підрозділів та інфраструктури у прикордонних районах на зазначеному напрямку.

На Волинському і Поліському напрямках противник активних дій не проводив.

За інформацією Генштабу, зберігається загроза завдання противником ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури, що знаходяться на території України з території білорусі, а також здійснення провокацій у районах розташованих у безпосередній близькості до державного кордону України із звинуваченням у них підрозділів ЗСУ.

російські військові продовжують протиправні дії проти громадян України на тимчасово зайнятих територіях. Перешкоджають вільному переміщенню українців на підконтрольну уряду територію України.

Також загарбники продовжують спроби формувати систему так званої влади на тимчасово захоплених територіях. У Генштабі закликають українців продовжувати тотальний спротив ворогу.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати росії від початку повномасштабного вторгнення в Україну становлять орієнтовно 23 500 осіб, майже 200 літаків, 1026 танків.

Фото: АА

Источник