Млинці виходять гумові: помилки при приготуванні, яких необхідно уникати

Як приготувати приємні на смак і ніжні млинці.

Млинці — проста страва, яка складається з декількох інгредієнтів, наявних в кожному будинку. До складу її тіста входять борошно, яйця, молоко або вода, олія, цукор і сіль, інформує Ukr.Media.

Здається, що зіпсувати млинці не можна, тому будь-яка господиня сміливо береться за їх приготування. В процесі у неї може все виходити, але ось готовий продукт не буде відповідати її очікуванням.

Досить часто трапляється так, що млинці стають жорсткими, за рахунок чого вживати їх неможливо. Причин, за якими так відбувається, існує кілька.

Немає розпушувача

Господиня також може додати його в дуже маленькій кількості. Тісто в такому випадку вийде нормальної консистенції, рватися млинці не будуть під час смаження.

Але ось за структурою вони не будуть легкими і повітряними. Без розпушувача або соди млинці будуть нагадувати гуму.

Справа в борошні

Воно може бути не найкращим за якістю. На смак готового продукту це неодмінно вплине. Також в тісто могло бути додано багато борошна, за рахунок чого були порушені пропорції.

При такому розкладі навіть високий за якістю названий продукт зіпсує млинці, зробить їх тягучими, схожими на гуму.

Тісто густе

Через велику кількість борошна або нестачу яєць таке могло статися. Прожарюватися воно буде дуже погано.

На млинцях буде утворюватися скоринка, а ось внутрішній їх шар буде залишатися при цьому сирим. Природно, що і гумовими вони будуть, і не особливо смачними.

Помірна кількість олії

При її великій кількості млинці не тільки жирними вийдуть, але ще і за текстурою будуть нагадувати гуму. Олію слід додати в невеликій кількості в тісто.

Сковорідку нею потрібно саме змащувати, а не наливати її в неї. Тоді млинці і пригорати не будуть, і смакові якості свої збережуть.

Багато яєць

Особливо небажаний їх білок. Його не повинно бути забагато. Яєць потрібно додавати мінімальну кількість, пам'ятаючи, що вони є тільки зв'язуючим елементом.

В іншому разі млинці будуть більше нагадувати омлет за смаком.

Всіх цих помилок при приготуванні млинців необхідно уникати. Тоді вони будуть виходити дуже приємними на смак і ніжними.

Источник