У драмтеатрі Маріуполя в результаті бомбардування російськими окупантами загинуло 600 людей, — розслідування AP — Події

У драмтеатрі Маріуполя в результаті бомбардування російськими окупантами загинуло 600 людей, - розслідування AP - Події

Фото: twitter.comM_podolyak

Внаслідок удару Росії 16 березня по драмтеатру в Маріуполі загинули 600 людей. Такого висновку дійшли журналісти інформагентства Associated Press, які провели власне розслідування.

Розслідування журналістів базується на показаннях 23 людей, які вижили під час бомбардування. Є розповіді рятувальників та тих, хто раніше ховався у театрі. Також журналісти використали плани приміщень театру, фото та відео зроблені всередині.

У матеріалі сказано, що серед усіх жахів, які розгорнулися в ході війни Росії проти України, бомбардування країною-агресором Росією драматичного театру в Маріуполі 16 березня – найсмертельніша з відомих на сьогоднішній день атак проти цивільного населення.

Свідки заявили, що на момент удару біля будівлі театру на «польовій кухні» було близько сотні людей, всі вони загинули. Також у середині будівлі було багато людей – приміщення було переповнене – в середньому одна людина на 3 квадратні метри площі.

Очевидці кажуть, що не бачили, щоб із будівлі вибралися понад 200 людей. Ті, що вижили вибиралися через головний вхід, або бічний, оскільки інші виходи були зруйновані.

Також Associated Press спростовує заяви Росії, що удару по театру завдали ЗСУ, а також те, що будівля театру була військовою базою. Жоден із свідків не бачив українських військових усередині будівлі.

 

Джерело