росія готується посилити наступ на Миколаїв та Кривий Ріг

На Південнобузькому і Таврійському напрямках ворог утримує захоплені території і намагається створити умови для активізації наступу на Миколаїв та Кривий Ріг.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За оперативною інформацією, станом на 18:00 4 травня, на Південнобузькому і Таврійському напрямках загарбники, силами окремих підрозділів 8-ї та 49-ї загальновійськових армій, 22-го армійського корпусу, берегових військ чорноморського флоту, повітряно-десантних військ ведуть бойові дії з метою утримання тимчасово зайнятих територій та створення умов для активізації наступальних дій у напрямках Херсон — Миколаїв та Херсон — Кривий Ріг.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з посилення ділянки українсько-білоруського кордону в Брестській і Гомельській областях. Відзначається нарощування системи протиповітряної оборони у Гомельській області, проведено тренування підрозділів радіоелектронної боротьби.

У подальшому не виключається проведення демонстраційних та провокаційних дій поблизу державного кордону України, зазначається у зведенні.

«З метою підтримання напруженості на кордоні та недопущення перекидання резервів наших військ на загрозливі напрямки, противник утримує поблизу українсько-російського кордону у районі населеного пункту Козіно Курської області підрозділи зі складу 90-ої танкової дивізії Центрального військового округу. Не виключається активізація обстрілів із зазначеного району по території Сумської області», — поінформували у Генштабі ЗСУ.

Крім того, в акваторіях Чорного та Азовського морів корабельне угруповання чорноморського флоту росії продовжує виконувати завдання з ізоляції району бойових дій, веде розвідку та здійснює вогневу підтримку на Приморському напрямку.

У Генштабі не виключають можливості залучення цих кораблів до завдання ракетних ударів по території України. На тепер в акваторії Чорного моря перебувають три носії крилатих ракет морського базування «Калібр», які готові застосувати ракетне озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 4 травня ліквідували близько 24 500 (+300) російських військових.

Источник