У Бучі діяв підрозділ росгвардії, десантники з Пскова та кадирівці – Reuters

У Бучі під час її захоплення російськими військами діяли підрозділ росгвардії «Витязь», 76-та гвардійська десантно-штурмова дивізія з Пскова і військові з Чечні.

Про це йдеться у розслідуванні Reuters, передає Укрінформ.

У ході масштабного розслідування журналісти агентства за три тижні опитали понад 90 місцевих жителів Бучі, вивчили надані ними фото, відео і документи, які росіяни залишили в місті.

«Серед окупаційних військ були і військовослужбовці російських сил безпеки «Витязь», про що свідчить документ, який посвідчує особу, знайдений на місці події. «Витязь», присутність якого в Бучі розкривається тут вперше, знаходиться під командуванням росгвардії. Її керівник Віктор Золотов, який не прокоментував цю статтю, є колишнім охоронцем путіна і підпорядковується безпосередньо президенту росії», — йдеться у матеріалі.

На присутність у місті 76-ї десантно-штурмової дивізії з Пскова вказує «любовний лист», знайдений місцевим жителем у своєму будинку вже після повернення до Бучі. Лист, написаний від руки, був адресований солдату Олександру Логвиненку, якого журналісти пізніше впізнали як десантника з Пскова.

Також сусідній будинок, за словами місцевого жителя, займала та сама група російських солдатів. На стіні хтось балончиком написав «Wolf_68». Журналісти зʼясували, що у соцмережах так підписується росіянин Кирило Крючков. Він служив у 234-му штурмовому авіаполку, який входить до складу 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії.

Також журналісти з’ясували, що у Бучі діяли принаймні три підрозділи, пов’язані з кадировим.

Як повідомлялося, на початку квітня Збройні сили України звільнили від російських загарбників Ірпінь, Бучу, Гостомель та всю Київська область. У звільнених містах та селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних осіб.

Источник