Командувач ООС розповів про використання безпілотників Bayraktar на сході України

Збройні сили постійно використовують розвідувально-ударні безпілотні комплекси Bayraktar, не заходячи на тимчасово непідконтрольну територію ОРДЛО. Це допомагає отримувати повню інформацію про угруповання, склади, позиції, техніку окупантів.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю "Радіо Свобода” заявив командувач Операції об'єднаних сил (ООС) Олександр Павлюк, відповідаючи на запитання, чи стикаються "Байрактари" з перепонами з боку російських систем РЕБ, розташованих на непідконтрольних територіях Донеччини та Луганщини.

""Байрактари" постійно працюють, але працюють як це визначено всіма нашими угодами – не заходячи на територію непідконтрольну. Для ведення розвідки, спостереження за діяльністю противника. Вони пробують протидіяти "Байрактарам", але на даний момент всі одиниці, які є в нас на озброєнні, успішно виконують задачі”, — розповів Павлюк.

Він також додав, що отримана з безпілотника інформація доповнює ті дані, які мають ЗСУ.

“Ми чітко вивчили всі об'єкти противника з того боку: угруповання, позиції, склади, скупчення техніки. Чудова машина, яка при відповідних погодних умовах дає нам можливість спостерігати повністю за діяльністю противника.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня ЗСУ вперше застосували у зоні проведення операції Об’єднаних сил розвідувально-ударний безпілотний комплекс Bayraktar у відповідь на те, що з 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне.

Два військовослужбовці ЗСУ під час обстрілу зазнали поранення, один із них загинув. Із початком обстрілу через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами.

Источник