Із «Азовсталі» евакуювали всіх дітей, жінок та літніх людей — Верещук

Із «Азовсталі» у Маріуполі евакуйовано всіх дітей, жінок та літніх людей.

Про це в Телеграмі повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реїнтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Наказ Президента виконано: всіх жінок, дітей та людей похилого віку з Азовсталі евакуйовано. Цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено", — написала Верещук.

Як повідомлялося, у п’ятницю, 6 травня, з меткомбінату «Азовсталь» вдалося вивезти 50 людей. Водночас під час режиму припинення вогню на території «Азовсталі» російські загарбники застосували ПТРК та підбили автомобіль, який рухався до цивільних. У результаті обстрілу один боєць загинув та шестеро були поранені.

На початку цього тижня із «Азовсталі» вдалося евакуювати 150 людей, а з самого Маріуполя та його околиць понад 300.

Агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних жителів, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачищення вулиць від тіл загиблих цивільних жителів. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються понад 100 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов», Нацгвардії, українська морська піхота, мотострільці.

Источник