За фактом масованого ракетного удару по Одещині розпочато провадження | Події

09.05.2022 05:00

За процесуального керівництва органів прокуратури Одещини розпочато досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 7 травня 2022 року російські військові завдали ракетних ударів по об’єктам цивільної та критичної інфраструктур у Київському та Малиновському районах Одеси.

В результаті ворожих атак інфраструктурні об’єкти зазнали суттєвих руйнувань. Вибуховою хвилею пошкоджено близько 250 квартир мирних мешканців у житловому будинку поруч з місцем події у Київському районі. Постраждалих немає.

Крiм того, вночі 8 травня збройні сили РФ, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, здійснили ракетні обстріли об’єктів інфраструктури у Болградському та Одеському районах Одещини.

Внаслідок обстрілу суттєвих пошкоджень зазнала критична інфраструктура Болградського району, частина населених пунктів залишилась без електро-, та водопостачання. Жертв та постраждалих немає.

В результаті обстрілу Одеського району трьох мирних мешканцiв госпіталізовано до лікарні з пораненнями, загиблих немає. Пошкодження зазнали приватні будинки — вибиті вікна, двері, зруйновано фасади будівель та автомобілі.

Будь-які військові об’єкти на обстріляних територіях відсутні.

За матеріалами прокуратури Одеської області

Источник