Тренер Усика і Ломаченка відтепер займатиметься боксом у Рівному (ВІДЕО)

Він виховав плеяду успішних спортсменів серед яких: Олександр Усик та Василь Ломаченко. Йдеться про Валерія Даниленка, він разом із сім’єю відтепер мешкає у Рівному. Переїхали разом з ним і кілька перспективних боксерів — відтепер займаються у рівненському спортклубі «Праджат». Побували на тренуванні і наші журналісти.

Тренер національної збірної України з боксу Валерій Даниленко, свого часу проводив тренування "золотої збірної": Олександра Усика, Василя Ломаченка та Дениса Берінчика. Через війну переїхав з рідного Харкова до Рівного.

Один з них — Матвій Ражба: чемпіон Європи з боксу серед юніорів. Зізнається, до Рівного виїжджати не дуже хотів, розумів що потрібен вдома. Де допомагав бійцям та створив волонтерську організацію. Проте на переїзді наполягав тренер, адже спортсмену перш за все потрібно тримати себе у формі.

Разом з Валерієм, переїхав до Рівного і його син Богдан Даниленко. Тренер молодіжної збірної України з боксу: каже в Рівному, у спортивному просторі "Праджат" їх прийняли як своїх, тож зв’язок з клубом у них надовго.

Серед вихованців тренера Руслан Цикало: з ним займається вже три роки. У активі молодого боксера призові місця на чемпіонатах світу та Європи. До Рівного виїхав не одразу: через тиждень від початку обстрілів його рідного міста.

Головний тренер бійцівського клубу "Праджат" Олесій Твердохліб розповідає: з представниками харківської школи боксу підтримували зв’язок і раніше, і вже 24 лютого, після повномасштабного вторгнення рф запропонували переїхати до Рівного.

Відвідав суботнє тренування і голова Рівненської обласної державної адміністрації. Переконаний поява у нашому регіоні тренера-легенди та поєднання рівненської та харківської шкіл боксу — в майбутньому подарують Україні не одну олімпійську медаль.