Які каші найбільш шкідливі для чоловіків

Яку кашу не рекомендують їсти сильній половині людства.

Каші — важливий елемент здорового раціону людини. Але, як і будь-який продукт, при неправильному вживанні вони можуть завдати шкоди організму. Непереносність певних злаків, велика кількість «порожніх» вуглеводів — все залежить від крупи і способу приготування, інформує Ukr.Media.

Самою "страшною" кашею для чоловіків є пшоняна. Пшоно — крупа, що отримується з сильно обробленого проса. Від зерен залишається лише ядро, в результаті чого втрачається величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Попри те, що пшоно вважається гіпоалергенним продуктом, містить в собі складні вуглеводи і незамінні амінокислоти, при частому вживанні воно може вплинути на потенцію. Інша небезпека — порушення роботи щитоподібної залози. Пшоняна каша перешкоджає засвоєнню йоду. Також пшоно протипоказане при підвищеній кислотності шлунка, гастриті або виразці. До того ж пшоняна крупа майже не зберігається — вона швидко стає гіркою і абсолютно непридатною в їжу.

Друга шкідлива каша — манна. Для здорових людей вона абсолютно марна через свою високу калорійність і низький вміст вітамінів, також вона може спровокувати різке стрибання інсуліну в крові, що критично для діабетиків. При частому вживанні манки існує ризик різкого набору ваги.

Звичайно, не варто повністю відмовлятися від вживання круп'яних каш. Безумовно, вони несуть в собі незрівнянно більше користі, ніж шкоди, але потрібно дотримуватися деяких правил. Наприклад, варити каші краще на воді і не додавати цукор. Якщо хочеться підсолодити страву — використовуйте свіжі фрукти або ягоди. Також найбільш корисна крупа з грубо обробленого зерна, тому що в ній міститься значно більше вітамінів, ніж в шліфованих ядерцях.