Росія не впливає на проблему з продовольством у світі — Лавров

Росія не впливає на проблему з продовольством у світі - Лавров

Сергій Лавров звик роками у всьому звинувачувати Україну

Це Україна сама заблокувала у своїх портах десятки суден із пшеницею, стверджує російський міністр.

Росія ніяк не впливає на продовольчу проблему у світі, і так звана «спецоперація» проти України не має до цього жодного відношення. Про це сказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на прес-конференції в Омані, повідомляє ТАСС у середу, 11 травня.

«Наші дії жодним чином не впливали і не можуть впливати на ті проблеми, про які зараз згадали і які були створені виключно заборонами, незаконними санкціями, запровадженими західними країнами», — сказав він у відповідь на питання про вплив дій РФ на продовольчу проблему в світі.

Лавров вважає, що це санкції Заходу зруйнували зручні транспортно-логістичні ланцюжки, що існували довгі роки.

«Ми вважаємо, що це абсолютно агресивна політика щодо світової економіки, світової торгівлі та всіх країн світу», — додав він.

Також Лавров звинуватив Україну в тому, що вона сама заблокувала у своїх портах десятки суден із пшеницею, повідомляє Інтерфакс.

«Київська влада не випускає зі своїх портів десятки суден, у тому числі кораблі, які повинні доставляти пшеницю в різні регіони світу. І навіть замінувала вихід із цих портів, що унеможливлює виведення цих кораблів», — сказав міністр.

Він стверджує, що Росія «неодноразово пропонувала організувати для виведення цих суден із потрібними товарами через гуманітарні коридори, але українська сторона не йде на співпрацю, а її західні господарі ніяк на це не реагують».

Нагадаємо, внаслідок повномасштабного вторгнення Росія заблокувала в українських портах близько 90 млн тонн зерна. Таку цифру озвучив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Також в ООН закликали розблокувати порти Одеської області, щоб забезпечити вільну доставку українських продуктів по світу. Українські зерносховища переповнені, а 44 млн людей перебувають на межі голодної смерті.

Джерело