Мігранти намагалися прорвати кордон Польщі на кількох ділянках

Невеликі групи мігрантів 2 грудня намагалися прорвати польсько-білоруський кордон у кількох місцях, зокрема в зоні відповідальності прикордонних застав у Черемсі та Наревці. 

Про це інформує у Твітері МОЗ Польщі, передає Укрінформ.

“Учора, 2 грудня, на польсько-білоруському кордоні сталося 46 спроб нелегального перетину кордону. Щодо 9 осіб видано постанови про залишення території Польщі”, — йдеться у повідомленні прикордонників.

Як зазначається, спроби силового перетину кордону зафіксовано на відрізках кордону, які охороняються прикордонними заставами у населених пунктах Наревка і Черемха.

За інформацією міноборони Польщі, до країни прибула перша група інженерних військ Естонії, яка допомагатиме полякам будувати тимчасове загородження на кордоні з РБ і підтримувати польську армію під час виконання інших завдань на кордоні.

Як повідомила поліція Підляського воєводства, білоруські силовики осліплювали поляків лазерами і прожекторами, коли ті намагалися запобігти нелегальному перетину кордону на відрізку між населеними пунктами Опака і Вулька Тереховська.

Wieczorem funkcjonariusze i żołnierze interweniujący w związku z próbą przekroczenia granicy pomiędzy Opaką i Wólką Terechowską, oślepiani byli przez białoruskich funkcjonariuszy światłem stroboskopowym i laserami. pic.twitter.com/3XXBiNTlVi

— podlaska Policja (@podlaskaPolicja) December 3, 2021

Як інформує Прикордонна служба Польщі, останнім часом, ймовірно через різке зниження температури, поменшало осіб, які намагаються нелегально перетнути польський кордон. Утім, ці спроби стають дедалі агресивнішими.

Як повідомлялося, від липня на східному кордоні ЄС із Білоруссю триває криза, викликана штучним генеруванням потоку мігрантів з Близького Сходу до Європи. Гібридні дії проти Польщі, Литви та Латвії здійснює режим Лукашенка за підтримки Кремля.

Польща частково закрила пункти пропуску на кордоні з Білоруссю, збудувала тимчасові загородження з колючого дроту. До середини наступного року Польща планує збудувати постійне загородження на кордоні з Білоруссю завдовжки майже 200 км та заввишки понад 5 метрів.

Источник